Elevkollegiet​

Jysk børneforsorg/Fredehjem

Jysk børneforsorg/Fredehjem er en non-profit forening, som arbejder for at sikre gode levevilkår for udsatte og sårbare børn, unge og familier. Foreningen består af 19 selvejende institutioner, som hver dag udøver pædagogisk og støttende arbejde for sårbare og udsatte børn, unge og familier. 

Som civilsamfundsorganisation bidrager vi til et stærkt og mangfoldigt civilsamfund. Det gør vi bl.a. gennem vores frivilligdrevne tilbud, hvor ensomme og sårbare børn og unge kan tale om det som er svært, og indgå i meningsfulde fællesskaber. Vores arbejde tager afsæt i folkekirkens diakoni og går tilbage til 1906.

Værdierne i Jysk børneforsorg/Fredehjem

Vores arbejde tager afsæt i værdierne:

  • Værdighed
  • Fællesskab
  • Livsudfoldelse
  • Tillidsfulde relationer

Værdierne lever på vores selvejende institutioner, i fællesskaberne, bestyrelserne og kommer til udtryk i vores tilgang til hinanden.​

 Vores formål er at imødekomme udsatte og sårbare børn, unge og familier med et støttende og udviklende pædagogisk tilbud af faglig og etisk kvalitet. Vi søger samtidig at medvirke til at fremme solidaritet og forståelse for de børn, unge og familier, som har behov for støtte. I alt, hvad vi laver, er det værdierne, der er det bærende og som driver arbejdet.

Vi ser os selv som en del af folkekirkens diakoni. Diakoni betyder tjeneste eller at tjene. Omsat betyder dette, at vi ønsker, at sikre bedre leveforhold for sårbare og udsatte medmennesker, skabe inkluderende fællesskaber, og være talerør for mennesker i udsatte livspositioner. Biskop ved Viborg Stift, Henrik Stubkjær​forklarer diakoni således:​

" [...] når det gælder diakonien, er det vigtigste det, som bliver gjort, ikke nødvendigvis hvad det bliver kaldt. Kernen i det diakonale arbejde er medmenneskelig omsorg og fællesskabsopbyggende arbejde [...] for alle skal have det, de trænger til for at leve et menneskeværdigt og meningsfuldt liv".

Læs mere om Jysk børneforsorg/Fredehjem på http://www.jyskborneforsorg.dk

Om os

Formålet med opholdet på ElevKollegiet er overordnet, gennem botræning, jobtræning og socialfærdighedstræning, at bringe beboerne i en positiv psykologisk og social udvikling, med det overordnede formål at gøre vedkommende så selvstændig og deltagende i det almindelige samfundsliv som muligt. 

​Kontakt information

ElevKollegiet

Høvej 35, 8200 Aarhus N

Åbningstider

alle dage 07:00 - 23:00

Telefon: 86229008

E-mail: info@elevkollegiet.dk

Kontakt ElevKollegiet i dag

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig. Vi svarer hurtigst muligt

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt