​Skriv en E-mail:

Info@elevkollegiet.dk

Ring til os:

86 22 90 08

Til nye beboere

 På ElevKollegiet bor der 12 unge voksne mellem 17 1/2  og 30 år.  På ElevKollegiet bliver du tilbudt støtte på de områder, hvor du har behov for det, og vi har et særligt fokus på det, som vi kalder botræning, jobtræning og social færdighedstræning.

Alle beboere på ElevKollegiet har deres egen kommunale handleplan med de mål og arbejdspunkter, som man har, mens man bor her. Planen er din egen, men du får støtte til at arbejde med og udvikle dig i forhold til alle mål og arbejdspunkter.

Alle værelser på ElevKollegiet er store og lyse og flere af dem med udsigt over landskabet. Værelset er dit private rum, men når du bor på ElevKollegiet, så siger du ja til, at vi støtter dig i at holde værelset rent og pænt, og til at vi hjælper dig med at komme godt i gang med at få skabt gode rutiner omkring det.

Det er tilladt at ryge på værelset og udenomsarealerne, men ikke på fællesarealerne indenfor.

​ Tøjvask og personlig hygiejne er dit private område, men også her siger du ja til, at vi hjælper dig med at komme i gang og få skabt en god rutine, hvis der er behov for det. Alle beboere har deres egne maddage, hvor de laver mad til huset. Vi hjælper i hele processen; med indkøb, madlavningen og oprydning, i det omfang, du har brug for det. Efterhånden som du bliver bedre til det, så laver du mere og mere selv, men vi er der altid til at hjælpe.

​Alle beboere har en fast vaskedag og en fast dag, hvor de ordner eget værelse og badeværelse - og der er altid nogen, der kan støtte dig i det, du har svært ved.

Dette kalder vi botræning.
 Hvis du allerede har et arbejde eller er under uddannelse, når du flytter ind på ElevKollegiet, så støtter vi dig i fortsat at passe dette, og hvis der undervejs skulle ske ændringer, så kan vi støtte dig i forhold til det.

​ Hvis du ikke er i arbejde, uddannelse eller en virksomhedspraktik, når du flytter ind (det er der mange, der ikke er), men er klar til at skulle det, så støtter vi dig i at finde det rette sted uden for huset.

Hvis du ikke er klar til det endnu, så deltager du i den dagligdag, vi har på ElevKollegiet i det, som vi kalder den interne beskæftigelse.  Det betyder, at man mellem kl. 08 og 14 bliver aktiveret i forhold til opgaver i huset, dette værende sig i køkkenet eller værkstedet. Fokus her er på at forberede dig på at blive klar til at komme i en ekstern praktik, arbejde eller uddannelse. Sammen med dig laver vi en plan for ugens fem hverdage med udgangspunkt i, hvor du er lige nu, så du ved, hvad du skal lave og hvornår. Formålet er at du får en rutine, en god døgnrytme samt arbejder med de andre temaer der eventuelt er, inden du kan komme i et eksternt forløb.

Derudover kan vores socialrådgiver tage med dig til alle møder med jobcentret eller lignende, hvis du ønsker det.

Dette kalder vi jobtræning. ​
Vi snakker løbende med dig om, hvordan det går - både med jobtræning, botræning og med dig selv. Hvis du har behov for hjælp til mere personlige temaer og udfordringer, så snakker vi gerne med dig om det. Vi fortæller dig også, hvordan vi synes det går med de ting, som du arbejder med, og vi snakker sammen om, hvordan det går og tilpasser støtten til dine behov. Det er den måde, man kommer videre på. I det hele taget lægger vi vægt på, at der er en god stemning på ElevKollegiet, og at beboerne trives og er glade for at bo her.
Hvis man skal udvikle sig og komme videre i livet, så er det vigtigt, at man er tryg og glad for det sted, hvor man bor. ​

ElevKollegiet   |   Høvej 35 - 37   |   8200 Aarhus N   |   Tlf.: 61 61 43 71   |   E-mail: birgit@elevkollegiet.dk  |  CVR: 25841832